💌Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de ofertă:
TESTARE PRENATALĂ SIGURĂ ȘI PRECISĂ
CentoNIPT® -Testare prenatală non-invazivă de la CENTOGENE
![csm_Non_invasive_prenatal_testing_Genetic_counseling_9bf745bc85](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/csm_Non_invasive_prenatal_testing_Genetic_counseling_9bf745bc85.png)
Cu CentoNIPT, CENTOGENE oferă acum teste prenatale non-invazive care oferă un test rapid și precis pentru cele mai frecvente anomalii cromozomiale prenatale.*
CentoNIPT se efectuează pe o singură probă de sânge matern și combină tehnologie de vărf de ultimă generație de secvențiere cu raportare medicală de cea mai înaltă calitate. Oferă o acuratețe și detecție de neegalat în comparație cu alte metode de testare non-invazive – ultrasonografie sau testarea translucidității nucale.
Expertiza noastră medicală este ideală pentru a vă oferi dumneavoastră și pacienților dumneavoastră o interpretare a rezultatelor de încredere.
![Screenshot 2022-11-23 at 19.12.44](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-23-at-19.12.44.png)
De ce să alegeți CentoNIPT?
![](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-23-at-19.25.59.png)
100% SIGUR
![](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-23-at-19.26.21.png)
CÂT MAI DEVREME POSIBIL
![](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-23-at-19.26.32.png)
REZULTATE RAPIDE ȘI DE ÎNCREDERE
![](https://lifelinecelulestem.ro/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-23-at-19.26.40.png)
UȘOR DE FOLOSIT
Expertiză în care poți avea încredere
Soluția Illumina VeriSeq™ NIPT v2
Testarea prenatală convențională pentru anomaliile cromozomiale fetale implică fie prelevarea de vilozități coriale, fie amniocenteză. Aceste proceduri sunt extrem de invazive și prezintă un risc crescut de avort spontan, dar, în ciuda acestui fapt, au devenit o practică standard la nivel mondial datorită nivelurilor lor ridicate de precizie și a gamei de anomalii pe care le pot detecta.
Aproximativ 1% din toți bebelușii se vor naște cu o anomalie cromozomală
- Anomaliile cromozomiale fetale cauzează dizabilitate fizică și/sau retard mental
- 70% din anomaliile congenitale sindromice sunt contribuite de trisomia T21, T18 sau T13 și 10% de sindromul Turner (Monosomia X)
- Riscul de trisomie crește semnificativ odată cu vârsta mamei
Trisomii
Aneuploidiile cromozomilor sexuali și genul fetal
Informații de raportare CentoNIPT
CentoNIPT este conceput doar pentru a analiza aneuploidiile cromozomiale ale fătului după 10 săptămâni de gestație. Sunt raportate suprareprezentări ale cromozomilor 21, 18 și 13, precum și aneuploidiile cromozomilor sexuali XO, XXX, XXY și XYY. Acest test de screening nu testează aneuploidiile în alți cromozomi nemenționați mai sus și, prin urmare, nu poate exclude anomalii ale acestora.
Aneuploidiile cromozomiale pentru o gestație gemelară pot fi, în general, detectate prin acest test. Cu toate acestea, testul nu poate fi atribuit fetușilor gemeni individuali, deoarece în gestațiile gemene sensibilitatea și specificitatea pentru detectarea aneuploidiilor sunt limitate. În cazul unei sarcini gemelare și al detectării unui singur cromozom Y prin test, sexul fetal al fiecărui geamăn individual nu poate fi determinat prin test.
CENTOGENE raportează rezultatele NIPT după cum urmează:
Rezultat pozitiv – dacă CentoNIPT identifică o aneuploidie (cromozomi 21, 18, 13 sau cromozomi gonozomali), CENTOGENE raportează prezența aneuploidiei și furnizează date despre fracția de ADN fetal din proba de sânge periferic al mamei (în procente) și date despre fetal. gen dacă este solicitat. Recomandăm de urgență medicului de trimitere sau consilierului genetic să determine și să decidă dacă sunt necesare teste invazive suplimentare și analize ulterioare.
Rezultat negativ – dacă NIPT nu a indicat o trisomie a cromozomului 13, 18 sau 21 sau anomalii gonozomale, CENTOGENE raportează un rezultat negativ împreună cu datele despre fracția ADN-ului fetal și datele despre sexul fetal, dacă sunt solicitate. Un rezultat negativ nu poate exclude complet posibilitatea mozaicismului fetoplacentar. Astfel, CENTOGENE dă rezultate negative ale NIPT împreună cu sugestia: dacă fătul prezintă anomalii la investigația cu ultrasunete, sau dacă există antecedente familiale de anomalii fetale sau alte tulburări genetice, recomandăm urgent medicului de trimitere sau consilierului genetic pentru a determina și decideți dacă sunt necesare teste invazive suplimentare și analize ulterioare.
În cazul foarte puțin probabil al rezultatelor neconcludente ale testării prenatale neinvazive din cauza limitării sistemului, recomandăm urmărirea ulterioară a creșterii fetale folosind ultrasunete, precum și screening-uri din trimestrul 2. În cazul oricăror anomalii observate la examenul cu ultrasunete sau dacă există un istoric familial pozitiv de anomalii fetale sau alte tulburări genetice, vă recomandăm cu căldură testarea invazivă și analiza ulterioară.
NOTAŢIE
Software-ul de pregătire și analiză a probelor este marcat CE-IVD
Testarea prenatală neinvazivă (NIPT) bazată pe analiza ADN-ului fără celule din sângele matern este un test de screening; nu este diagnostic. Rezultatele testelor nu trebuie folosite ca bază unică pentru diagnostic. Sunt necesare teste de confirmare suplimentare înainte de a lua orice decizie ireversibilă de sarcină.
CentoNIPT este cea mai timpurie și mai precisă modalitate de a detecta trisomia 21
Metode convenționale de screening prenatal vs. CentoNIPT
Întrebări frecvente Testare prenatală non-invazivă
Voi avea nevoie de validare suplimentară a rezultatelor după CentoNIPT®?
CentoNIPT® raportează fracția fetală pe rezultatele testelor?
CentoNIPT® include determinarea sexului fetal?
Ce înseamnă rezultatul CentoNIPT®?
Raportăm aneuploidia, apariția unor cromozomi suplimentari la făt. Cu toate acestea, această analiză este limitată la acei cromozomi în care un făt viu s-ar putea naște cu anomalii. Acești cromozomi includ cromozomii 13, 18, 21 și cromozomii sexuali.
Analiza raportează doar dacă a fost identificat un cromozom suplimentar
DA – datele indică o copie suplimentară a unui cromozom. Recomandăm de urgență medicului de trimitere sau consilierului genetic să determine și să decidă dacă sunt necesare teste invazive suplimentare și analize ulterioare.
NU – datele nu indică nicio copie suplimentară a cromozomilor menționați mai sus.