Menționez din start că acest articol este dedicat femeilor care nasc în maternități de stat, deoarece în spitalele private nu vă trebuie la internare decât actele, dosarul de sarcină și eventual hăinuțele pentru externarea copilașului, altfel primiți de la spital tot ce aveți nevoie atât pentru dvs cât și pentru bebeluș. La fel pentru tătic, în caz că rămâne internat, are totul inclus.
Cu cât se apropie momentul nașterii, cu atât mai mult crește nivelul de anxietate al viitoarei mămici, de aceea este bine să vă pregătiți bagajul pentru spital din timp.
Dacă aveți o sarcină fără risc, e bine să vă pregătiți bagajul în jur de 36 săptămâni, iar în cazul sarcinilor gemelare sau a celor cu risc de naștere prematură, la aproximativ 32 săptămâni.
Perioada de internare pentru o naștere la termen este în medie de 3 zile indiferent de felul nașterii, dar în unele spitale (de stat, dar mai ales în cele private) după nașterea naturală se stă 2 nopți iar după cezariană 3 nopți. Luați în calcul că dacă apar situații neprevăzute, mai ales în cazul copiilor născuți sub 37-38 săptămâni, perioada de spitalizare se poate prelungi datorită unor posibile complicații (icter, probe inflamatorii crescute ale nou-născutului, etc).