Vă invităm să urmăriți un interviu susținut de Dr. Cristina Buzgar, Medic Specialist Obstetrică Ginecologie, în cadrul căruia Ani Radu, Consultant Medical Lifeline – Banca ta de celule stem, explică ce înseamnă recoltarea celulor stem la naștere – De ce este un moment unic în care putem accesa celule stem tinere, pe care le putem stoca pentru utilizări medicale viitoare.
“Sunt celulele de bază ale întregului organism, de bază, pe care le regăsim într-o cantitate mare în sângele rămas în cordonul ombilical imediat după nașterea copilului, în porțiunea de cordon ombilical. Ele au marea capacitate, calitate, de a deveni oricare altă celulă din organism.” – Ani Radu
De asemenea, în interviu se abordează un subiect de interes – pensarea tardivă a cordonului ombilical – clarificând faptul ca aceasta nu afectează recoltarea celulelor stem la naștere, dar și că celulele stem pe care bebelușul le mai primește în acele momente nu înlocuiesc celulele stem stocate, ce îl vor putea ajuta în caz că se îmbolnăvește el, sau cineva din familie.
La naștere putem recolta sângele ombilico-placentar, bogat în celule stem hematopoietice, și porțiune de cordon ombilical, sursă de celule stem mezenchimale și endoteliale, pe care Lifeline, prin metodologia patentată LifeCord, le procesează și le criogeneaza în recipiente separate, fiind astfel singura bancă de celule stem ce oferă viitorilor părinți serviciul de stocare a 3 Tipuri de Celule Stem, gata izolate, pregătite pentru utilizare într-un posibil transplant.
În plus, în cadrul interviului veți afla răspunsuri la cele mai des întâlnite întrebări ale viitorilor părinți, în legătură cu recoltarea celulelor stem la naștere: Cine și cum se realizează recoltarea? Care sunt criteriile la care ar trebui să fim atenți când alegem banca de celule stem? Care este rolul și importanța kitului de recoltare? Ce boli se tratează cu celule stem? Unde se realizează terapiile cu celule stem? – Sunt doar câteva dintre întrebările la care aflați răspunsul în video interviul Yoni Wellness.